Hlavně nesmíme dostat Klatovy, přeje si bývalý hráč Klatov Jan Setikovský

Napsal: Jaromír Eybl 16. 2. 2010

Hlavně nesmíme dostat Klatovy, přeje si bývalý hráč Klatov Jan Setikovský

Úspěšný návrat do Klatov měl po nedělním zápase za sebou Jan Setikovský. Bohužel pro domácí nastoupil v žlutočerném dresu a pomohl svému novém chlebodárci předskočit Západočechy v tabulce. Po zápase nám pak poskytl několik slov.

Jan Setikovský přestoupil před začátkem sezóny 2009/2010 z Klatov do Baníku Sokolov a ve svém novém působišti si vede zatím na výbornou. Nastupuje pravidelně v první lajně, vede kanadské bodování týmu a patří k nejlepším hráčům na ledě. To ostaně potvrdil i při svém nedělním návratu, kdy spolu s Petrem Kuklou několikrát úřadoval a neustále zaměstnával obranu domácích. Přestože na své předchozí angažmá vzpomíná rád, radost z výhry mu to nepokazilo. " Tak určitě jsem rád, že jsme vyhráli. Je to takový zvláštní. Dva roky jsem tady hrál a znám tu prostředí. Hostující kabinu jsem ale ještě neviděl, vlastně letos až poprvý. Jsou to vzpomínky. Dva krásné roky."

Jeho lajna prakticky zařídila vítězství Baníku, když jeho spoluhráč Petr Kukla setnul Klatovy čtyřmi góly. "Péťa se rozstřílel, mu tam spadlo na co šáhnul. Pěkný výkon podal. Pak to tedy pokazil tou oslavou, tak možná bylo lepší, že se šel nakonec slíct." Narážel na nesportovní chování svého kolegy, který po vstřelení svého posledního zásahu jezdil na ledě po hokejce a provokoval domácí příznivce. Smutek z prohry svého bývalého týmu necítil, i když přeje Klatovům vše nejlepší. " Smutný jsem určitě nebyl. Přeji jim aby vyhrávali, ale je pravda, že na Play-off bych si je absolutně nepřál."

Po zápase zašel i do kabiny domácích pozdravit své bývalé spoluhráče a trenéry. "Setkal jsem se s úplně všemi. Prohodili jsme pár slov, co jsme stihli, ale bylo to takové zvláštní. Jsou to klucí, se kterýma jsem vyrůstal a s kterýma jsem ještě nedávno hrával." Ve svém novém týmu se cítí šťastný, ale nějaké velké cíle si se Sokolovem v tomto ročníku nedává. " Chtěli bychom postoupit do play-off a pak se uvidí. Hlavně nesmíme dostat Klatovy," neopomněl dodat, jak moc si nepřeje potkat Západočechy ve vyřazovacích bojích.

Logo HC Klatovy Logo SHC Klatovy