4. a 5. třída HC Klatovy - hodnocení uplynulé sezony 2021/2022

Napsal: Redakce 8. 5. 2022
Zhodnocení sezony trenéry 4. a 5. třídy.

Letní příprava: (5. 4. 2021 - 30. 6. 2021) 3x v týdnu po 90 min.

Klatovské naděje ročníku 2011-2012 zahájily letní přípravu na novou sezónu dne 5. 4. 2021. Bohužel ze známých důvodů musel být první týden pouze online formou a další týden proběhl pouze formou výběhu na Hůrku po skupinkách. Termín 20. 4. 2021 byl dnem, kdy jsme se mohli po velmi dlouhé době společně sejít na tréninku. V přípravném období jsme absolvovali celkem 33 tréninkových jednotek na suchu v délce 90 minut a 4 tréninkové jednotky na ledě v Plzni. Náplní TJ v přípravném období byl rozvoj rychlostních, koordinačních a silových schopností formou sportovních her, dále jsme se zaměřili na komplexní a kompenzační cvičení.

Závěrem bych chtěl poděkovat dětem za docházku a přístup k tréninkům a také rodičům za skvělou spolupráci, nejen v rámci letní přípravy, ale i v době vládních nařízení.

Zpracoval: Roman Vondryska

Hodnocení závodního období 4. třídy (26. 7. 2021-27. 3. 2022)

Ročník 2012 před začátkem sezony sehrál na domácím ledě kvalitně obsazený turnaj, který dokázali vyhrát a nechat za sebou týmy jako Hvězda Praha nebo Škoda Plzeň. Během sezony bylo mnoho věcí, které se musely dohánět, především v individuálních dovednostech. Děti většinou k tréninkům přistupovaly příkladně a během sezony došlo k velkému zlepšení.
U některých dětí je potřeba zlepšit docházku v další sezoně. Pochvalu zaslouží zejména za týmové pojetí zápasů, kdy hráči dokázali spolupracovat a díky zlepšené technice předváděli pěkné hokejové akce, které dokázali ocenit i trenéři soupeřů. Do některých tréninků a zápasů se dobře zapojili i někteří hráči ročníku 2013.

Nejlepší hráči si dokonce zahráli soutěžní zápasy za 5. třídu na celé hřiště, kde se neztratili
a dokázali se prosadit. Na závěr sezony jsme odehráli sérii přípravných zápasů na celé hřiště jako přípravu na přechod do mladších žáků. Tyto zápasy odehráli výborně s použitím naučených dovedností.

Zpracoval: Pavel Čuban

Hodnocení závodního období 5. třídy (26. 7. 2021-27. 3. 2022)

V červenci se výběr ročníku 2011 zúčastnil KVB – NHL CUP. Tento turnaj se odehrál na malé hřiště. Klub HC Klatovy se mezi výběry neztratil a z 10 celků obsadil krásné 5. místo. Ve čtvrtfinále chyběla pouze 1 branka k postupu mezi nejlepší 4 celky turnaje. Sezona na ledě začala dříve než předchozí roky, a to 26. 7. 2021. Tým ročníku 2011 čítal 18 hráčů do pole a 1 brankáře.

Na konci předzávodního období proběhlo klubové soustředění v Tachově, které má již tradici. Každoročně se těší děti i rodiče na týden plný sportu a zážitků.

V sezoně celkem proběhlo 103 tréninkových jednotek po 75 minutách na ledě a 54 tréninkových jednotek po 60 minutách na suchu.

Po novém roce jsme využili nabídku ČSLH a zúčastnili jsme se turnaje MINI WINTER CUP. Kvalifikační turnaj probíhal na ZS v Žamberku, kde náš tým deklasoval všechny soupeře a se skórem 73:17 jsme si zajistili postup do finálového turnaje na střeše Galerie Harfa. Stejně jednoznačně turnajem proplul celek HC Komety Brno a zajistil si postup. Tyto dva celky se utkaly ve finále a náš tým po obětavém výkonu prohrál 10:6. Ve finálovém turnaji se náš tým neztratil a po těsném postupu ze skupiny nezvládl semifinále s pozdější vítězem z Havlíčkova Brodu. V zápase o třetí místo nás čekal vyrovnaný zápas s extraligovým HC Litvínov, se kterým jsme se utkali ve skupině a první zápas byl v náš prospěch. I druhý zápas s tímto soupeřem se nám podařilo zvládnout v poměru 8:4 a obsadit 3. místo. Jsem moc rád za předvedený výkon celého týmu a beru jako velký úspěch získat medaili na turnaji, kde bylo přihlášeno 32 klubů z celé republiky.

V průběhu sezony se náš tým přihlásil také do Winter League pro hráče ročníku 2011, který je určen pro výběry z celé republiky. I zde kluci ukázali, že se můžou měřit s těmi nejlepšími. Většina zápasů byla v náš neprospěch, ale této soutěže jsme se účastnili jako klub, a ne jako výběr. Proto hodnotím velice kladně výkony našeho mužstva. Tyto zápasy nám také ukázaly, na čem je potřeba zapracovat. Neustálý pohyb ve hře, výběr místa, souboje 1-1. Byla to obrovská zkušenost a záměr tato liga splnila, protože v soutěžních zápasech většinou náš klub deklasoval soupeře. Celkem jsme odehráli 22 soutěžních utkání s bilancí 18 výher a pouze 4 porážky.

Na závěr bych chtěl poděkovat všem hráčům a hráčkám tohoto týmu za vysokou účast a přístup k tréninku. Vždy je co zlepšovat, ale to bych nerad hodnotil, protože se jedná pořád o přípravku a je dost času se věci naučit. Hlavní je, že se děti chtějí zlepšovat a pracují na sobě i mimo klubové tréninky, a to beru jako naše největší vítězství. V neposlední řadě bych chtěl poděkovat všem rodičům, kteří děti podporují ve svém snu. Bez nich a jejich obětavosti by to nešlo.

Zpracoval: Roman Vondryska

Logo HC Klatovy Logo SHC Klatovy