11.09.2019
1. kolo
Kobra Praha
4:2
(0:0, 2:0, 2:2)
SHC Klatovy

25. Bříška (Mrkvička), 28. Hlinka (Heldák, Valík), 52. Heldák (Novák, Hlinka), 59. Bříška – 49. Roubal J. (Tulačka, Houfek), 56. Roubal D. (Hasman, Slavík)

Kobra Praha: Sochůrek (Langer) – Valík, Knesl, Šefl, Šteiner (A), Mrkvička, Šmíd – Petrov, Hlinka, Antončík (C), Šťastný, Novák, Netolický, Bříška (A), Šeba, Smejkal, Heldák, Hrubý, Tondr, Mucha

SHC Klatovy: Kolář (Hauser) – Slavík (C), Šiller, Houdek, Lokajíček, Kremláček, Houfek, Walter – Uhlík, Matiášek, Roubal D. (A) – Rohla, Tulačka (A), Mužík – Eret, Roubal J., Vávra – Hasman, Hanzlík, Procházka

Do nové druholigové sezóny vstoupily Klatovy prohrou 4:2 na ledě pražské Kobry. V první třetině dominovali oba brankáři a do šaten se šlo za nerozhodného stavu 0:0. Ve druhé třetině se domácím podařilo dvakrát využít početní výhody ve vedení 2:0. Klatovským hráčům se ve třetí třetině podařilo dvakrát snížit na rozdíl jedné branky, ale domácí vždy dokázali odpovědět a připsali si první tři body v sezóně.

Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Vstoupili jsme do utkání s tím, že chceme soupeře přebruslit. Začátek byl hodně vyrovnaný, pak bylo důležité, že jsme dali první gól. Po druhém gólu jsme udělali zbytečných pár faulů, které nás zbrzdily. Toho se musíme vyvarovat, musíme být více disciplinovaní, obzvlášť pak v situacích, kdy vedeme jen o gól. Musíme být příště také lepší v zakončení, budeme muset v tréninku zapracovat i na přesilovkách. Bylo to vydřené utkání."

Michal Straka (SHC Klatovy): "Viděli jsme vyrovnané utkání. Dnes rozhodlo to, že soupeř měl pár zkušených hráčů, například Bříška nebo Tondr. My máme hodně mladých hráčů a v těch rozhodujících situacích nejsme tak šikovní. Je pozitivní, že se nám dvakrát podařilo vstřelit kontaktní gól. Musím dneska naše mladé mužstvo pochválit, předvedli jsme dnes dobrý výkon."
Logo HC Klatovy Logo SHC Klatovy